Toepassing van besturing

De leiding van een bedrijf of instelling wil doelen stellen en hierop sturen. De doelen leiden tot meetbare plannen, acties en activiteiten. Management heeft informatie nodig om te kunnen sturen op doelen en deze zonodig bij te stellen. Besturen en bewaken is een continu proces.

Bij veel bedrijven en instellingen is een goede en betrouwbare urenregistratie een belangrijk instrument voor besturen en bewaken. Urenwijzer is speciaal ontwikkeld om deze informatie inzichtelijk te maken :

Klanten dimensie

Een mogelijke dimensie voor klanten is de aanduiding naar marktsegment. Hierbij kunt u denken aan industrie, financiŽle dienstverlening, gezondheidszorg etc. Doordat bij elke klant is aangegeven tot welk marktsegment deze behoort, kan informatie worden opgevraagd over de tijdsbesteding per marktsegment Zo krijgt u inzicht in welke marktsegmenten groeien of krimpen in een bepaalde tijdsperiode.

Activiteiten dimensie

Aan activiteiten kunt u zelf dimensies koppelen bijvoorbeeld in de categorieŽn:

Hiermee krijgt u inzicht in de verhouding tussen bijvoorbeeld declarabele en niet-productieve uren.

Medewerker dimensie

Aan medewerkers kunt u een de functie als dimensie toekennen. De tijdsbesteding kunt U hierdoor in verband te brengen met de verschillende diensten die uw onderneming aanbiedt. Zo krijgt u inzicht in de meest winstgevende diensten.